Red Strats-persfoto.jpg
Coracle 2014-3.jpg
John Farmers Whistles 2016.jpg
Herbergh-4.jpg
UNICORN foto. 2016.jpg
Oosterleek. Bij nacht. 2018.jpg
Zing mee.6.jpg
Blue star vol.jpg

Fiets- of autopuzzeltocht, streitgolf, samen op stap of scrabble walk.

Deze activiteiten zijn op dit moment stilgelegd.

I.v.m. het Corona Virus en de 1,5 meter regelgeving is het helaas niet mogelijk om onderstaande activiteiten door te laten gaan

WESTFRIESE STREITGOLF. Op reservering kan er in de weekends Streitgolf worden gespeeld. Dit vanaf eind april t/m half oktober. De Westfriese streitgolf gaat door onze mooie dorpje Oosterleek. Men speelt via de holes die vernoemd zijn naar de dorpen en steden die gelegen zijn aan de Westfriese omringdijk. Het leukste is dat iedereen kan meedoen. Jong en oud. Op de holes spelen de teams tegen elkaar van max. 5 personen per groep. Afhankelijk van de grootte van de groep zijn er minimaal 1 en maximaal 3 coaches, herkenbaar aan de politiepet, die de puntentelling controleren en de bal tegenhouden om overlast voor het verkeer te voorkomen. Moeilijk is Westfriese Streitgolf niet. Je kunt meteen aan de slag. Duur hoeft het ook niet te zijn. Kosten zijn € 3,75 p.p., incl. de scorekaarten. Voor kinderen t/m 6 jaar is het gratis. Info: Herbergh ’t IJsselmeer te Oosterleek. www.herbergh-ijsselmeer.nl. Tel: 0229-503150 Mail: folkclub.oosterleek@quicknet.nl. of kijk op Je bent in ieder geval 1,5 uur lekker gezellig bezig. Succes gegarandeerd !!

FIETSPUZZELTOCHT. Wilt u er deze zomer weer eens lekker op UIT ? Kom dan naar Oosterleek, want in navolging van voorgaande jaren wordt er ook dit jaar door Evenementen-commissie Oosterleek een FIETSPUZZELTOCHT georganiseerd. Een tocht van ca. 30 km. door ons prachtige Westfriesland. De kosten voor deelname aan de fietspuzzeltocht zijn € 6,75 p.p. Hiervoor krijgt U bij het startpunt Herbergh ’t IJsselmeer te Oosterleek een kop koffie of thee met ambachtelijk gebakken appelgebak en slagroom en de reis- en vragenformulieren van deze tocht. En u dingt mee naar de prijzen die begin oktober worden uitgereikt. U kunt de tochten rijden vanaf eind april t/m half oktober.

Natuurlijk is er ook weer onze AUTOPUZZELTOCHT. Een tocht van ongeveer 135 kilometer langs unieke plekjes in ons mooie Noord-Holland. U zult verbaasd zijn van alle natuurschoon en prachtige plekjes die u onderweg zult tegenkomen. Tijdens de tocht wordt er een gezellige stadje aangedaan en gaat u een mooie wandeling maken. Zo gaat u al puzzelend door pittoreske straatjes, langs tuintjes en terrasjes. U kunt van deze tocht, net als bij de fietspuzzeltocht, een gezellig dagje UIT maken. Ook bij deze tocht is deelname € 6,75 p.p. (Zie fietspuzzeltocht) U kunt de tochten rijden in de weekeinden en op zon- en feestdagen vanaf eind april t/m half oktober. U dient wel van te voren even te reserveren bij de Herbergh. Tel: 0229-503150. Eind oktober maken we nog een aantal deelnemers blij met een leuke prijs. U kunt de tochten ook heel goed combineren met “Dineren bij Moeders”& “Zing mee in ’t Smartlapkaffee” of bij onze muzikale weekend activiteiten. “Zing mee in het Smartlapkaffee” is iedere woensdag in de maand augustus.

FOTO-WANDEL-SPEURTOCHT. Een gezamenlijk initiatief van de Egelantier & Herbergh ’t IJsselmeer. Een wandeling van ca. 6,5 km. door Oosterleek en Wijdenes. U krijgt de routebeschrijving van ons mee met daarop foto’s van objecten die u onderweg aan de linkerzijde van de weg tegenkomt. Aan U de taak om de juiste adressen bij de foto’s te vinden. Wij wijzen U er op dat de foto's niet gelijk lopen met de wandeltocht. De foto’s zijn door elkaar geplaatst. Dus let goed op tijdens de uw wandeling. Succes! U kunt opstarten bij Restaurant de Egelantier in Wijdenes of bij Herbergh ’t IJsselmeer te Oosterleek.
U begint bij het startpunt met 1 x koffie of thee met ambachtelijk appelgebak en slagroom. Halverwege krijgt u een glas vruchtensap uit eigen dorp met een hartige bite. Kosten zijn € 10,00 p.p. Tevens is er in oktober voor de winnaar nog een waardebon te winnen van € 50,=. Die kunt u bij één van de deelnemende zaken verzilveren. U kunt de wandeltocht lopen op de zaterdag- of zondagmiddag vanaf zaterdag 27 april t/m zondag 20 oktober. U dient wel vooraf te reserveren. Restaurant de Egelantier 0229-501286 of Herbergh ’t IJsselmeer 0229-503150.

KRAAK DE KLUIS. TOP 100. Vanaf begin mei is er een nieuwe activiteit in Herbergh ’t IJsselmeer. Als je het leuk vindt om “Escape-rooms” te kraken, is dit zeker jouw ding. Spannend om met vrienden, kennissen, familie of collega’s in ons dorp aanwijzingen te vinden die je kunnen herleiden naar een bepaald nummer in de Top 100. Met deze aanwijzingen ga je proberen na afloop onze kluis te kraken. Kortom; muziek en spelelement in één !! Er dient vooraf te worden gereserveerd. Deelname vanaf 4 personen. Ook geschikt voor grotere groepen. Kosten € 3,75 p.p.

SAMEN OP STAP. Vanaf mei. Een tocht door Oosterleek, Hem, Venhuizen en Wijdenes. U kunt deelnemen met een gezelschap van 4 pers. of meer. U krijgt een routekaart mee met daarop foto’s aan of bij huizen die u onderweg tegenkomt. Aan de deelnemers de taak om het juiste adres bij de foto’s te vinden. Tijdens de tochten komt u langs de gezellige terrassen van de 4 deelnemende horecazaken. Hier krijgt u op vertoon van uw deelnameformulier een heerlijk gerechtje. De tocht is ongeveer 24 km. Kosten van deelname bedraagt € 20,00. De tocht kan worden verreden in de weekends van begin mei t/m half oktober, tussen 14.00 uur en 19.00 uur.