Red Strats-persfoto.jpg
Coracle 2014-3.jpg
John Farmers Whistles 2016.jpg
Herbergh-4.jpg
UNICORN foto. 2016.jpg
Oosterleek. Bij nacht. 2018.jpg
Zing mee.6.jpg
Blue star vol.jpg

Herbergh

nieuws


Optreden van LAROUX en de MEUTE


Genieten van de ex-leden van de Zydecoband ALLEZ MAMA

Zondag 29 November 2020. Om 15.00 uur. Vandaag een theater concert van Laroux. Hier even een toelichting op de theaterconcerten die staan gepland. Wij missen onze gezellige muziekmiddagen ontzettend en begrepen van vele vaste gasten dat zij de muziek, maar ook de interactie met de andere bezoekers missen. Wij hebben helaas ook met de 1,5 meter regelgeving te maken, dus we zullen deze middagen heel anders moeten gaan invullen. Er mag niet worden gedanst, dus dit betekent dat de concerten zittend beluisterd dienen te worden. We zorgen voor een gezellige zit opstelling. Het is niet de bedoeling dat er wordt geschoven met tafels en stoelen, omdat wij volgens de RIVM regels dienen te werken. Wij kunnen minder toehoorders binnen laten. Dit betekent dat de entree voor deze theater- concerten € 10,= zal zijn. De aanvangstijd is om 15.00 uur. Er kan net als gebruikelijk na afloop worden gegeten. Er zijn diverse gerechten, waar er voor iedereen wel iets van zijn of haar gading bij is. Lijkt het je leuk om weer eens naar Herbergh ' t IJsselmeer in Oosterleek af te reizen voor een ouderwets gezellige muziekmiddag, treuzel dan niet maar bel naar 0229-503150 om te reserveren en zorg ervoor dat je erbij bent.
Vriendelijke groeten van de Herbergh Crew.


Lenny Laroux (zang, accordeon, trekzak) is voorman van de Nederlandstalige wereldbeat zydecogroep Allez Mama. In 2004 bracht hij onder de titel Liever een pallieter een sterk ‘solo-project’ uit, waar zesentwintig muzikanten aan meewerkten. In 2007 werd het stil rondom Laroux en Allez Mama, maar in 2013 verscheen de cd Lagniappe en nu is er dan de tweede schijf onder de naam Laroux: Gekanteld gras. De begeleidingsgroep, die opereert onder de naam De Meute, bestaat ditmaal uit de volledige Allez Mama bezetting, met toevoeging van Wouter Kuyper (Lirio, De Vliering, Wouter en de Draak), die trekharmonVandaag een theater concert van Laroux. Het wordt door de regelgeving wel een ander optreden dan we zijn gewend. Helaas mag er niet worden gedanst. Dus een andere setting en een beperkter aantal mensen ! Meer info volgt!ica, fluit en doedelzak inbrengt. Laroux zelf is ook nog te horen op melodica en op fujara, een Slowaakse fluit van indrukwekkend formaat. Muzikale gasten zijn Joost van Es (viool), Iris van der Tier (koorzang) en Vasile Luca (cymbalom).
Gekanteld gras herbergt veertien nummers die een mengeling bieden van folk, pop, cajun & zydeco, wereldmuziek, kleinkunst en chanson. Het merendeel van geboden repertoire is geschreven of vertaald door Lenny Laroux. Hij bewijst zich opnieuw als een kundig tekstschrijver, die een soepel en geloofwaardig taalgebruik hanteert. Er is voldoende afwisseling. Na de swingende opener Bestevaer (geschreven in samenwerking met Janos Koolen) volgt het verstilde Brecht/Weill-lied Herinnering aan Maria ‘B’ – in het origineel is het Maria A. Ramses Shaffy’s 5 uur krijgt een overtuigende uitvoering. Tom Waits klinkt prima in het Nederlands: Als de haan kraait (ben ik weg). Laroux heeft met Gekanteld gras een werkstuk neergezet dat volledig uit het hart komt en vele muzikale paden samen laat komen.