Red Strats-persfoto.jpg
Coracle 2014-3.jpg
John Farmers Whistles 2016.jpg
Herbergh-4.jpg
UNICORN foto. 2016.jpg
Oosterleek. Bij nacht. 2018.jpg
Zing mee.6.jpg
Blue star vol.jpg

Herbergh

nieuws


Irish folk m.m.v .TINKERS, DRINKERS & DREAMERS


Optreden vanaf 14.30 uur

Zondag 27 October 2019. Om 14.30 uur Op zondag 27 oktober a.s. is er in de Folkclub Oosterleek een Ierse folkmiddag
m.m.v. de formatie TINKERS, DRINKERS & DREAMERS

De band ‘Tinkers, Drinkers, Dreamers’ heeft reeds een lange geschiedenis.In haar ruim twintigjarig bestaan heeft zij verschillende festivals aangedaan. Zo stonden zij onder meer op diverse edities van het Folkwoodsfestival, het Eire at the Top festival in Enkhuizen, het Keltisch festival in Goirle en op het Parkfestival in Oosterhout. Ook pubs, cafés en kleine intieme theaters zijn plekken waar Tinkers, Drinkers, Dreamers graag geziene gasten zijn.
In 2003 heeft de band haar eerste CD uitgebracht, genaamd ‘Running Roots’. In het voorjaar van 2009 volgt een tweede: ‘A Gap in the Clouds’. De bandleden hebben een zeer uiteenlopende muziekachtergrond: van Rock, via Blues naar Americana. Zelfs Ragtime, Old time en Country invloeden zijn te bespeuren in de arrangementen van de traditionals die gespeeld worden.De geneugten van drank, verloren liefdes, mannen en hun overspelige vrouwen en zeereizen zijn geliefde onderwerpen in deze liederen.
Jigs, reels polka’s en old time tunes met illustere namen hebben een vaste opbeurende plaats in het repertoire, met liefde en vaart gespeeld.Sinds oktober 2018 maken Guy Roelofs en Jenny van Diggelen deel uit van de vaste bezetting van de band. Zij hebben al jarenlang een goede naam in de Nederlandse en ook internationale folk wereld.
Een optreden van Tinkers, Drinkers, Dreamers neemt je mee in de veelzijdige wereld van de folkmuziek.

Bart van Asten: gitaar en zang
Karel van Bokhoven: mandoline en zang
Ruud Sempel: bas
Guy Roelofs: viool en bouzouki
Jenny van Diggelen: tin whistle en houten Ierse dwarsfluit